lanch
درباره وبلاگ
صفحه ها
آمار وبلاگ
تعداد بازديد ها : 8226
تعداد نوشته ها : 12
تعداد نظرات : 0

بسیج خواهران به عنوان اولین و گسترده ترین تشکل مردمی زنان پس از انقلاب شکوهمند اسلامی در مراحل مختلف وظایف خطیری را به عهده داشته است، به ویژه در عرصه های علمی و فرهنگی طلایه دار حرکت های شورآفرین در دفاع از اسلام در حوزه مسایل زنان با تبیین دیدگاههای حضرت امام (ره) که مترقی ترین دیدگاهها و نظرات را پیرامون دفاع از حقوق زنان مطرح کرده‌اند تلاش می کنند.


با توجه به سند چشم‌انداز بیست ساله کشور در خصوص بسیج خواهران و نقش آن در جامعه می‌توان گفت بسیج بستری را فراهم کرده است تا هر کس و با هر نوع استعداد و خلاقیت بتواند در آن حضور پیدا کند. به طوری‌که امروزه بسیج خواهران گسترده ترین تشکل مردمی زنان است که با حفظ جایگاههای حضور و سازمان یافته می کوشد تا در دفاع همه جانبه از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن با بهره گیری از توصیه های اسلام، دیدگاههای امام (ره) و مقام معظم رهبری بهترین پتانسیل‌های خود را به کار گیرد. با توجه به سند چشم انداز بیست ساله، بسیج خواهران، تشکلی مردمی و سازمانی منسجم و منعطف، کارآمد و پویا، قانونمند و فراگیر و باقدرت ایجاد عزم ملی در حفظ کرامت و منزلت زن مسلمان و استفاده از قابلیت های زنان در دفاع همه جانبه از انقلاب و دستاوردهای آن می کوشد. بسیج خواهران به عنوان سازمانی منسجم از شاخص هایی نظیر تحکیم هویت دینی، ملی و انقلابی، ترویج فرهنگ فاطمی و پرچمداری نهضت زنان برخوردار می باشد که این ویژگی ها باعث شده تا در تعامل اثربخش با دیگر سازمانهای دولتی و تشکل های مردمی دیگر موجودیتی پویا به دست آورد و خود را برای بهره مندی هر چه بیشتر از دانش روز و فن‌آوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی تجهیز نماید. احیای هویت زن مسلمان، تعمیق معنویت و بصیرت دینی و تحکیم بنیان خانواده است که به عنوان اساسی ترین فعالیت ها در برنامه ریزی و دستور کار بسیج خواهران قرار گرفته است و همین امر باعث شده است بسیج خواهران از همت والا و پایبندی به ارزش های دینی و فضائل اخلاقی برخوردار شود و به دنبال آن رسالت خود را به اثبات برساند که این رسالت در راستای تحقق آرمانهای حضرت امام (ره) و فرمایشات مقام معظم رهبری است که عهده دار وظایفی نظیر تحقق بخشیدن مهم زنان از ارتش بیست میلیونی به منظور دفاع توسط خواهران، احیای هویت والای زن مسلمان، مصون سازی و پیشگیری و مقابله با تهدیدات نرم در حوزه مسائل خاص زنان و مشارکت در عرصه های سیاسی ـ فرهنگی اجتماعی ـ امنیتی ـ علمی و سازندگی بر مبنای نیازهای اساسی انقلاب اسلامی است.

 منبع : kntu.ac.ir

سه شنبه سیزدهم 1 1398
(0) نظر

مسئول بسیج جامعه پزشکی گفت: مشارکت مدیریت بحران در حوزه سلامت به صورت اختصاصی از وظایف بسیج جامعه پزشکی است.


به گزارش ایمنا‌ انصاری پور در نشست مشترک مسئولان بسیج با رسانه با اشاره به این که در استان بسیج جامعه پزشکی در سال ۷۹ تشکیل شده است، اظهار ‌داشت: تا کنون بسیج جامعه پزشکی چندین بار حائز رتبه جامعه بسیج اقشاری‌ کشور شده است. 

وی با بیان این که حیات طبیه‌ محور توسعه انسانی از اهداف این جامعه بسیج است، افزود: اعضای این سازمان قشر زیادی از فارغ التحصیلان‌ فوق دیپلم به بالای جامعه پزشکی و نیز بخش سلامت را شامل می شود. 

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان اهداف کلی این سازمان را توسعه موثر در جامعه پزشکی، ارزشهای انقلاب، آرمانهای امام و رهنمود رهبری و رواج فرهنگ بسیجی در جامعه پزشکی برشمرد. 

وی در حالت جزئی ایجاد ارتش ده ها میلیونی از طریق جامعه پزشکی، تفکر بسیجی، تفکر کار خدمت رسانی بدون چشم داشت، رشد توان تخصصی در حوزه تحقیق و پژوهش، حضور در صحنه‌های کار و تحصیل و نیز نقد و بررسی جامعه پزشکی را از دیگر اهداف عنوان کرد. 

انصاری پور همچنین تلاش برای الگو سازی در جامعه پزشکی، انتقال تجربیات و خدمات پزشکی به بسیجیان‌ و نیز خدمت به جامعه محروم در داخل و خارج کشور در غالب چارچوب سیاست‌های کشور و نیز مشارکت مدیریت بحران در حوزه سلامت به صورت اختصاصی را از دیگر خدمات این جامعه دانست. 

وی با اشاره به اینکه در این سازمان خدمات مدیریتی امداد و درمان، آموزش و پژوهش و تحقیق هم صورت می‌گیرد، بیان داشت: هفت کانون فعال در بیمارستانها، دو درمانگاه و ۹ کانون فعال در شورای کانون جامعه پزشکی وجود دارد که شورای مرکزی در راس سازمان قرار دارد. 

مسئول بسیج جامعه پزشکی با بیان این که افراد برجسته و نخبه استان عضو این سازمان هستند، اضافه کرد: ۲۵ نفر از افراد سرشناس عضو شورای مرکزی در این کانون عضو هستند که برنامه پیشنهادی را ارائه می دهند. 

وی الگو‌سازی جامعه پزشکی برای سایر قشرهای‌ پزشکان را از جمله برنامه های این سازمان با محوریت حلقه صالحین‌ دانست و گفت: بسیجیان‌ فعال این حوزه به ارائه خدمات امداد در مناطق محروم، ارائه راهکارهای سلامت و سازمان دهی بسیج جامعه پزشکی،ارائه خدمات رایگان به بسیجیان‌ در حالت امداد می پردازند. 

انصاری پور به پژوهش،مسابقات علمی گروه پزشکی اشاره کرد و برگزاری همایش مشترک سالیانه و نیز فعالیت بسیج جامعه پزشکی در حوزه سلامت از مهمترین اقدامات صورت گرفته این نهاد برشمرد.

منبع : imna.ir

سه شنبه سیزدهم 1 1398
(0) نظر

علیرضا قاسمی فرزاد در ظهر چهارشنبه نخستین شورای عالی بسیج کارمندان که در استانداری همدان برگزار شد با بیان اینکه خدمت رسانی در ادارات باید به نحوه مطلوب و به سهولت انجام شود، افزود: با این کار بخشی از نارضایتی از بین می رود.


وی با اشاره به اینکه بسیج می تواند با فساد اداری و کم کاری مقابله کند، اظهار داشت: بسیج نباید به طور مستقیم وارد کار شود بلکه باید از مجرا و مسیر درست وارد کار شود و در سالم سازی محیط خود نهایت تلاش را کند.


معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان همچنین به حلقه های صالحین اشاره کرد و ادامه داد: حلقه های صالحین بسیار موثر است و نتیجه آن نیز در انتخابات خرداد ماه به خوبی مشاهده شد.


قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه حلقه های صالحین و جلسات بصیرت افزایی دست به دست هم دادند تا بتوانیم انتخابات خوبی را برگزار کنیم، عنوان کرد: هر چهار سال یک بار یک تغییر متوسط و هر هشت سال یک بار یک تغییر عمده در کشور اتفاق می افتد که اگر این تغییر عمده در یک کشور دیگر اتفاق بیفتد آن کشور دجار چالش می شود.


وی با بیان اینکه هوشیاری و بصیرت مردم ایران نگذاشت که چنین چالشی در کشور ما اتفاق بیفتد، ابراز داشت: همه عوامل دست به دست هم دادند که یک انتخابات باشکوه در کشور برگزار شود و این نشان دهنده مردم سالاری اسلامی است.


تفکر بسیجی از دستورات امام خمینی(ره) و تاکیدات مقام معظم رهبری شکل گرفته است


معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان با بیان اینکه تفکر بسیجی از دستورات امام خمینی(ره) و تاکیدات مقام معظم رهبری شکل گرفته است، اضافه کرد: این تفکر امروزه ایران را در فضای جزیره ثبات و امن قرار داده است.


علیرضا قاسمی فرزاد با بیان اینکه کشور به سمت آینده بسیار روشن و درخشان برای امت اسلامی حرکت می کند، ادامه داد: این حرکت روشن به این مشروط است که تفکر بسیجی بر آحاد جامعه حاکم شود.


وی با تاکید بر اینکه بسیجیان در حلقه های صالحین باید بیش از پیش در رابطه با مسائل روز تقویت شود، بیان کرد: اگر بسیجی به روز باشد می تواند بر سایر افراد جامعه تاثیر گذار باشد.


معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان با اشاره به اینکه از زمانی که شجره طیبه به دست امام خمینی (ره) کاشته این شجره با خون هزاران شهید آبیاری شد، اظهار داشت: قرار شد که این شجره سایه خود را بر سر تمام گیتی بیفکند و اکنون سایه آن در همه دنیا دیده می شود.


علیرضا قاسمی فرزاد با شاره به اینکه امنیت، اقتدار و ثبات در سایه سار شجره طیبه اتفاق می افتد، عنوان کرد: این تفکر امام خمینی(ره) بود که در قالب بسیج شکل گرفت و بعد از امام مقام معظم رهبری به شایستگی آن را حفظ کرد.


وی با شاره به اینکه اکنون بسیج و بسیجی در همه جا حضور دارند، اذعان داشت: بسیج مایه خیر و برکت است و تفکر بسیجی است که آرمان های انقلاب را به سمت رشد و تعالی سوق می دهد.


معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان با اشاره به اینکه مدیر دستگاه ها باید از تفکر بسیجی حمایت و پشتیبانی کند، ادامه داد: مدیران دستگاه ها باید استعدادها و ظرفیت های نهفته را شناسایی کنند مدیرانی که خود بسیجی هستند.


علیرضا قاسمی فرزاد با بیان اینکه مدیران باید تفکر بسیجی را حفظ کنند، بیان کرد: مدیران باید در جهت ایجاد تفکر بسیجی در دستگاه ها تلاش بیشتری کنند.


وی با اشاره به اینکه امروزه روزنه فرهنگی است که کشور را دچار چالش می کند، عنوان کرد: بسیجیان باید مسلح به سلاح ایمان و اعتقاد باشند تا بتوانند با دشمن مقابله کنند.


دشمن از هر روشی استفاده می کند تا فرهنگ خود را بر کشور ما تحمیل کند


معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان با بیان اینکه دشمن از هر روشی استفاده می کند تا فرهنگ خود را بر کشور ما تحمیل کند، ادامه داد: دشمن ابزار های مختلفی و زیادی در اختیار دارد و به نحو خوبی نیز از آنها استفاده می کند.


علیرضا قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه بسیجیان وسیله خوبی برای مقابله با همجه های فرهنگی دشمن هستند، اظهار داشت: بسیجیان باید به ره های ابتکاری مسلح شوند و یک نیروی مبرز باشند تا بتوانند با کارهای دشمن مقابله کنند.


وی با اشاره به اینکه دشمن از راه های مختلف وارد می شود، افزود: بسیجیان در ادارات و دستگاه ها باید بتوانند کارآمدی خود را نشان دهند.


فرمانده سپاه انصار الحسین استان همدان در ادامه با بیان اینکه در استان همدان 19 قشر وجود دارد، گفت: بسیج در همه 19 قشر استان همدان تشکیل شده است.


سردار غلامعلی ابوحمزه با بیان اینکه برای هر قشر یک شورای عالی پیش بینی شده است، افزود: نخبگان هر قشر شناسایی می شود تا شورای قشر تشکیل شود.


وی با اشاره به اینکه در کنار شورای عالی،  شورای اقشار وجود دارد، اظهار داشت: ریاست شورای اقشار بر عهده پرفسور زلفی گل است.


فرمانده سپاه انصار الحسین استان همدان گفت: کمک به تحقق آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در ادارات و دستگاه ای دولتی، کمک به تدوین راهبرد بسیج کارمندان در استان، تحقق بخشی از بسیج 10 میلیونی و بستر سازی به منظور حضور سازمان یافته و موثر در عرصه های مهم اسلام از جمله اهداف شورای عالی بسیج کارمندی است.


ارتقای شأن معنوی کارمندان بسیجی موجب الگو سازی در بستر جامعه می شود


سردار ابوحمزه با اشاره به اینکه ارتقا، شأن و منزلت کارمندان بسیجی بسیار مهم است، ادامه داد: ارتقای شأن معنوی باعث ایجاد شان در بین کارمندان بسیجی می شود و این موجب الگو سازی در بستر جامعه می شود.


وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بر روی بحث جهاد اقتصادی و جهاد علمی تاکید فراوانی دارند، اظهار داشت: بخشی از جامعه کارمندان بسیجی هستند.


فرمانده سپاه انصار الحسین استان همدان با بیان اینکه باید بدانیم چگونه کارمندان را جذب کنیم که کارمندی غیر بسیجی نباشد، عنوان کرد: یکی از کارهای مهم بسیج در سال های اخیر این است که کار را از مجموعه سپاه جدا کرده است.


وجود بیش از 9 هزار حلقه صالحین در همدان


سردار غلامعلی ابوحمزه در خصوص حلقه های صالحین گفت: در استان همدان بیش از 9 هزار حقله صالحین وجود دارد.


وی با شاره به اینکه هر حلقه بین 10 تا 22 نفر عضو دارد، بیان کرد: مسائل معرفتی، معنوی، بصیرتی و مهارتی خمیر مایه اصلی حلقه های صالحین است.


فرمانده سپاه انصار الحسین استان همدان با اشاره به اینکه در 9 هزار حلقه صالحین 96 هزار نفر خواهر و برادر عضو هستند، اظهار داشت: جلسه حلقه صالحین به صورت هفتگی در قشرهای مختلف برگزار می شود.


سردار ابوحمزه با اشاره به اینکه در استان همدان استقبال خوبی از حلقه های صالحین شده است، ادامه داد: بیشتر افراد عضو این حلقه ها افراد زیر 20 سال و دانش آموزان و دانشجویان هستند.


مدیر کل دفتر اجتماعی استانداری همدان در ادامه گفت: اگر بخواهیم شورای قشر بسیج کارمندی به عنوان یک الگو برای سایر اقشار مطرح شود نیاز به اصلاح نگرش مدیران است.


حسن رضانیا با اشاره باید بر روی فعالیت های فرهنگی بسیج کار شود، اظهار داشت: نباید فکر کنیم که فعالیت های فرهنگی هزینه بر است بلکه باید به عنوان سرمایه گذاری به آن نگاه شود.


12 هزار و 500 کارمند بسیجی در استان همدان وجود دارد که نسبن به کل جمعیت کم است


وی با اشاره به اینکه 12 هزار و 500 کارمند بسیجی در استان همدان کم است، ادامه داد: حلقه های صالحین در طول عمر دو یا سه ساله خود خوب کار کرده است اما باید آسیب ها شناسایی شود.


مدیر کل دفتر اجتماعی استانداری همدان با اشاره به اینکه باید بر روی مربی ها و صلاحیت معنوی و دینی مربی ها بازنگری شود، افزود: نقش مربی به عنوان یک فرد تربینی نباید از یاد برده شود.


رضانیا با اشاره به اینکه تنوع بخشی و ایجاد جذابیت در کار تربیتی یک ضرورت است، بیان کرد: باید از خشکی صرف پرداختن به سخنرانی ها و خواندن جزوه خود داری شود.

 منبع : mehrnews.com

سه شنبه سیزدهم 1 1398
(0) نظر

بسیج چیست و بسیجی کیست( از دیدگاه حضرت امام (ره)؟


« بسیج لشگر مخلص خداست که دفتر تشکیل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نموده اند». 

امام خمینی(ره) 

حیثیت امروز نظام، تا حد زیادی مدیون بسیج و حضور همه جانبه مردم در آن بوده است، حتی تصاحب قدرت جهانی اسلامی با بسیج همه جانبه و فراگیر در جهان میسر خواهد بود به گفته امام راحل، این امر شدنی است و باید به دنبال تحقق یافتن آن بود.

« بسیج لشگر مخلص خداست که دفتر تشکیل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نموده اند». 

امام خمینی(ره)

حیثیت امروز نظام، تا حد زیادی مدیون بسیج و حضور همه جانبه مردم در آن بوده است، حتی تصاحب قدرت جهانی اسلامی با بسیج همه جانبه و فراگیر در جهان میسر خواهد بود به گفته امام راحل، این امر شدنی است و باید به دنبال تحقق یافتن آن بود.

بسیج چیست و بسیجی کیست؟

اگر بخواهیم مفهوم بسیج و بسیجی را در ادبیات انقلاب اسلامی جستجو کنیم، چاره ای جز بیان مراد حضرت امام (ره) از بسیج و بسیجی نداریم. در اندیشه امام(ره) بسیج نهادی است اجتماعی با ابعاد متعدد. در این نگرش بسیج دیگر صرفاً سازمانی نظامی نیست که فقط در زمان جنگ و برای دفاع در مقابل دشمن شکل گرفته باشد، بلکه نهادی است وسیع و پاسخگوی نیازهای اساسی و حیاتی جامعه و با اجزای دیگر نظام، چنان هماهنگی و پیوند دارد که انفصال آن جز با انحلال جامعه اسلامی متصور نیست. 

بسیج در صورتی می تواند نهادی جامع و شامل جهات متعدد و پایدار شناخته شود که نیازهای دایمی و باورها و ارزش های فرهنگی پدید آورنده آن به روشنی تعریف شوند، این نیازها ممکن است اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا نظامی باشند. 

به فرموده امام(ره) « بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پر ثمری است که شکوفه های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می دهد، بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده اند. بسیج میقات پا برهنگان معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت یافتگان آن، نام و نشانی در گمنامی و بی نشانی گرفته اند.»(۱) 

از دیدگاه امام بسیجی کسی است که در عمل علاقه خود را به پیشرفت و حفظ و گسترش اقتدار نظام اسلامی و شأن و حیثیت ملت مسلمان نشان دهد. یعنی بسیجی بودن معیار و ملاکی است که بر اساس آن میزان تعهد اعضای آن به اصول و آرمان های انقلابی سنجیده می شود. 

تاریخچه و پیدایش بسیج

از دیدگاه امام(ره) تاریخ و سابقه بسیج به بیداری قوم بنی اسراییل و قیام آن قوم بر ضد ظلم فرعونی به فرمان حضرت موسی علیه السلام و بسیج اصحاب پا برهنه و فقیر صفه در برابر ظلم و غارت اشراف بت پرست مکه، به دعوت رسول اکرم - صلی الله علیه و اله و سلم – و نیز اهتمام ائمه اطهار علیهم السلام. که نگرش الهی داشتند و به تشویق مردم به هم پیمانی برای حل مسائل سیاسی و کاهش گرفتاری مسلمین باز می گردد. 

در عصر حاضر هم، بسیج مردم در جریان تحریم تنباکو و مبارزه بر ضد استعمار دولت انگلیس به فتوای مرحوم میرزای شیرازی و قیام پانزده خرداد در سال ۱۳۴۲ در برابر ظلم و خیانت رژیم پهلوی و استمرار مبارزه آنان تا سرنگونی حکومت شاهنشاهی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ ماهیت بسیجی دارد. 

«سنگ بنای بسیج بر حکم فقهی و جهادی استوار است؛ جهادی که مبتنی بر روحیه دفاعی باشد و نه تهاجمی یا جهان گشایی، بسیج در نظر امام مولودی جدید است که کارشناسان جهانی نمی توانند آن را بشناسند، هر گاه قوه ایمان در ملتی زنده شود، همگان را به قیام الله فرا می خواند و می تواند سرتاسر یک کشور را بسیج نماید، معیار حرکت بسیج هم همین اسلام و درک مفاهیم عالیه آن است».(۲) 

از نظر حضرت امام برای پیدایش و تقویت روح ایمان در میان مردم که موتور حرکت بسیج هستند؛ دو عامل نقش بی بدیل و غیر قابل انکار دارد؛ یکی مساجد، دیگری روحانیت.(۳) 

مساجد مرکز بسیج مردمی بر ضد اهداف شوم دشمن است. مسجد در اسلام و در صدر اسلام همیشه مرکز جنبش حرکت های اسلامی بوده، از مسجد، تبلیغات اسلامی شروع می شده است و حرکت قوای اسلامی برای سرکوبی کفار و وارد کردن آنها در بیرق اسلام از مسجد بوده است، همیشه در صدر اسلام مسجد مرکز حرکات و مرکز جنبش ها بوده است.(۴) 

پیغمبر مسجد جیوش را برای کوبیدن قدرت ها تجهیز می کرد. روحانیت هم از این قدرت و توان بهره مند است که بتواند مردم را بسیج کند. 

مأموریت های بسیج

مهم ترین مأموریت های بسیج را د رحال حاضر می توان بدین شرح خلاصه کرد: 

مقابله با استکبار: در رأس مأموریت های بسیج و ستیز با جهانخواران و به ویژه دشمن اصلی این انقلاب، امریکاست. 

در یکی از پیام های امام(ره) به مناسب هفته بسیج در تاریخ ۲ آذر ۱۳۶۷ می خوانیم: 

«من مجدداً به همه ملت بزرگوار ایران و مسؤولان عرض می کنم چه در جنگ و چه در صلح بزرگ ترین ساده اندیشی این است که تصور کنیم جهانخواران خصوصاً امریکا و شوروی از ما و اسلام عزیز دست برداشته اند؛ لحظه ای نباید از کید دشمنان غافل بمانیم. در نهاد و سرشت امریکا کینه و دشمنی با اسلام ناب محمدی - صلی الله علیه و آله و سلم - موج می زند. 

در ادامه برای مقابله با آنان می فرماید: خلاصه کلام اگر بر کشوری نوای دلنشین تفکر بسیجی طنین انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گردید والا هر لحظه باید منتظر حادثه ماند». بسیج باید مثل گذشته و با قدرت و اطمینان خاطر به کار خود ادامه دهد...(۵) 

قیام در مقابل انحرافات: 

«اکنون که به حمدالله تعالی دانشگاه از چنگال جنایت کاران خارج شده و بر ملت و دولت جمهوری اسلامی است، در همه اعصار که نگذارند عناصر فاسد دارای مکتب های انحرافی یا گرایش به غرب و شرق در دانش سراها و دانشگاه ها و سایر مراکز تعلیم و تربیت نفوذ کنند و از قدم اول جلوگیری نمایند تا مشکل پیش نیاید و اختیار از دست نرود و وصیت اینجانب به جوانان عزیز دانشگاه ها و دبیرستان ها آن است که خودشان شجاعانه در مقابل انحرافات قیام نمایند تا استقلال و آزادی خود و کشور و ملت خودشان مصون باشد».(۶) 

تحمل صبر و مبارزه علمی و عملی 

من در اینجا به جوانان عزیز کشورمان به این سرمایه ها و ذخیره های عظیم الهی و به این گل های معطر و نو شکفته جهان اسلام سفارش می کنم که قدر و قیمت لحظات شیرین زندگی خود را بدانید و خودتان را برای مبارزه علمی و عملی بزرگ تا رسیدن به اهداف عالی انقلاب اسلامی آماده کنید... 

مبارزه علمی برای جوانان زنده کردن روح جستجو و کشف واقعیت ها و حقیقت هاست، و اما مبارزه عملی آنان در بهترین صحنه های زندگی و جهاد شهادت شکل گرفته است. 

۴. تعلیم و تربیت جوانان در جهت پاسداری از اصول و اهداف انقلاب و نظام 

«... بسیجیان در تعلیم و تربیت جوانان و نوجوانان مساعی جمیله خود را روز افزون کنند».(۷) 

مسؤولیت های بسیج

با توجه به جایگاه بسیار حساس بسیج در نشان دادن چهره نظام جمهوری اسلامی و ایجاد جاذبه در درون جامعه برای مشارکت و جذب هر چه بیشتر جوانان و نوجوانان به سمت الگوهای سازنده مبتنی بر هویت ملی – مذهبی از دیدگاه مقام معظم رهبری، بسیج و بسیجی مسؤولیتی سنگین را به عهده داشت و توانست یک ارتش معنوی مردمی را پایه ریزی کند. 

به طوری که امام خمینی(ره) در مورد بسیجیان قهرمان فرمودند: شما آیینه مجسم مظلومیت ها و رشادت های این ملت بزرگ، در صحنه نبرد و تاریخ مصور انقلابید. شما فرزندان مقدس و پرچمداران عزت مسلمین و سپر حوادث این کشورید. شما یادگاران و همسنگران و فرماندهان و مسؤولان بیداردلانی بوده اید که امروز در قرارگاه محضر حق مأوا گزیده اند. 

من به طور جد و اکید می گویم که انقلاب و جمهوری اسلامی و نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که بحث از بزرگ ترین سنگرهای دفاع از ارزش های الهی نظام ما بوده و خواهد بود، به وجود یکایک شما نیازمند است چه صلح باشد و چه جنگ.(۸) 

در طول ۸ سال دفاع مقدس، بسیج آن چنان ظاهر شد که دشمنان اعتراف کردند که قدرتی که در بسیج نهفته، توان مقابله با یکایک ارتش های کلاسیک جهانی را دارد. دشمن که سودای فتح سه روزه را در سر می پروراند، در همان روزهای نخستین با مردمی مواجه گشت که با دست خالی اما با سلاح ایمان و اعتقاد به ارزش های الهی و انسانی به دفاع از کیان مقدس نظام اسلامی برخاسته بودند و از ایثار جان خویش دریغ نمی کردند. 

جوانان سلحشوری که به فرمان امام(ره) در پایگاه های مقاومت تحت عنوان بسیجی گرد آمده بودند و با کوچک ترین اشاره ایشان به جبهه های نبرد هجوم می بردند و تا آخرین قطره خون خویش ایستادگی و مقاومت می کردند وظیفه بسیج فقط به جنگ و مساله نظامی محدود نمی شود و امنیت داخلی کشور در سخت ترین شرایط یعنی دوران فعالیت منافقین و دیگر گروه های ضد انقلاب که با کمک کشورهای خارجی ذی نفع در ایران درصدد آشوب و تنش و تجزیه و جدایی قسمت هایی از خاک کشور بودند، به مدد نیروی بسیج و پایگاه های مقاومت حفظ شد. 

در حوادث طبیعی و بلایا، همچون زلزله، سیل و طرح واکسیناسیون فلج اطفال حضور بسیجیان گره گشای مشکلات و مایه دلگرمی مردم و مسؤولان بوده است. کما این که در حادثه اسفبار زلزله رودبار در سال ۱۳۶۹ سرعت عمل و ایثار نیروهای مردمی در عملیات نجات به حدی بود که خارجیان حاضر در منطقه با اظهار تعجب از حضور گسترده بسیجیان اقرار کردند که به حضور آنان احتیاج نیست. 

در زلزله اسفبار استان قزوین، در همان ساعات اولیه، مردان بسیجی در منطقه زلزله زده در کنار نیروهای امداد هلال احمر و ... و زنان بسیجی در شهرها با تشکیل صف های بسیار طویل اهدای خون و اهدای کمک های نقدی و جنسی جهانیان را به تحسین واداشت. امام خمینی(ره) در مورخ ۲/۹/۶۷ در هفته بسیج درباره خطر غفلت از بسیجیان و روحیه بسیجی گری به مسؤولان پیامی را صادر می فرمایند. 

ایشان فرمودند: «من دست یکایک شما پیشگامان رهایی را می بوسم و می دانم که اگر مسؤولان نظام اسلامی از شما غافل شوند، به آتش دوزخ الهی خواهند سوخت. بار دیگر تأکید می کنم که غفلت از ایجاد ارتش بیست میلیونی (بسیج) سقوط در دام دو ابرقدرت جهانی را به دنبال خواهد داشت. من از تمامی بسیجیان خصوصاً از فرماندهان عزیز آن تشکر می کنم و از دعای خیر برای این فرزندان با وفای اسلام غفلت نخواهم نمود».(۹) 

آری، مسؤولان در برابر حفظ روحیه ایثار و خدمت که از ویژگی های بسیجیان است، مسؤول هستند، هر گونه تجمل گرایی و عدم کارایی در عرصه مسؤولیت و بی توجهی به روحیه و عواطف مردم خطری است که می تواند به نهاد بسیج در عرصه های خطر، ضربه وارد کند. 

پانوشت ها: 

صحیفه نور، جلد ۲۱، ص ۱۹۵. 

۲ و ۳ . صحیفه نور، ج ۱۴، ص ۴۷۵. ج ۶، ص ۱۷۵. 

۴. بیانات امام (ره) در جمع اعضای هیات نمایندگی عالی رتبه روحانی عربستان – ۱/۲/۵۸. 

۵. صحیفه امام جلد ۲۱، ص ۵۴، ۲/۹/۶۷. 

۶. صحیفه نور – جلد ۲۱، ص ۱۹۲. 

۷. صحیفه امام، جلد ۱۵، ص ۲۳۲. 

۸. صحیفه نور ، جلد ۲۱، ص ۱۸و۱۹. 

۹. صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۱۹۶. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: ۳/۱۰۰۱۱۲۱۵۲) 

 منبع : aepdco.ir

سه شنبه سیزدهم 1 1398
(0) نظر

اهداف:


به استناد شرح وظایف نیروی مقاومت بسیج سپاه مصوب مقام معظم فرماندهی کل قوا اهداف جذب بسیجیان و تشکیل ارتش بیست میلیونی عبارتند از :


۱-تحقق فرمایش حضرت امام قدس سره مبنی بر تشکیل هسته های حزب الله و تشکیل ارتش بیست میلیونی

۲-ایجاد تواناییها و آمادگیهای لازم دفاعی در آحاد مردم در دفاع از کوی و برزن

۳-ایجاد تواناییهای لازم رزمی در نیروهایی که توانایی شرکت در عملیاتهای کلاسیک و بزرگ را دارند بمنظور همکاری با نیروی زمینی و سایر نیروها

۴- ایجاد تواناییهای لازم در آحاد مردم بمنظور کمک به هنگام بروز بلایا و حوادث غیرمترقبه

۵-افزایش توان رزمی و عقیدتی نیروهای بسیجی، اجرای آموزش های نظامی و عقیدتی

۶-حفظ و انسجام کلیه نیروهای بسیجی

۷-کمک به دولت در امر سازندگی


مأموریت:


جذب و آموزش عمومی آحاد مردم و سازماندهی و تجهیز و بکارگیری آنان در رده های مقاومت بمنظور تشکیل ارتش بیست میلیونی و مقاومت مردمی در دفاع از کشور و انقلاب و دستآوردهای آن


وظایف:


۱-جذب آحاد مردم از تمامی اقشار و صنوف از قبیل کارگران، کشاورزان، طلاب دانشجویان، دانش آموزان، زنان، عشایر، کارمندان بمنظور تشکیل ارتش بیست میلیونی از طریق ایجاد رده های مقاوم بسیج در مساجد، ادارات، کارخانجات و مراکز آموزشی با بهره گیری از همکاریهای دولت و نهادهای انقلاب اسلامی و سایر مؤسسات و اصناف

۲-آموزش عمومی نظامی اعضاء بسیج

۳-آموزش عقیدتی سیاسی اعضاء بسیج زیرنظر و از طریق نماینده مقام معظم رهبری

۴-سازماندهی اعضاء بسیج و آمادگی در آنان برای مقاومت مردمی و دفاع از کوی و برزن

 منبع : alzahra.ac.ir

سه شنبه سیزدهم 1 1398
(0) نظر
X